Derfor bør du overveje at lave frivilligt arbejde

Derfor bør du overveje at lave frivilligt arbejde

Hvis du går og leger med tanken om at lave noget frivilligt arbejde, kan det være, du lige mangler det sidste skub for at turde springe ud i det.

Derfor kommer vi her ind på nogle af de mange fordele, du kan nyde godt af, hvis du vælger at lave frivilligt arbejde.

Der er mange organisationer, der har brug for hænder, men som ikke har råd til at betale for det. Altså har du rigtig mange muligheder for at kunne finde steder, der har brug for lige netop din hjælp.

Så vil du gøre noget godt for andre, og for dig selv også, bør du læse videre her.

Ser godt ud på dit CV

Først og fremmest ser det rigtig godt ud på dit CV, hvis du har været med til at lave frivilligt arbejde for en eller flere organisationer.

Der er mange mennsker, der ikke har særlig mange ting at kunne putte på deres CV, fordi de måske kun har haft få jobs og taget en enkelt uddannelse.

Men hvis du laver frivilligt arbejde, er du berettiget til at kunne sætte det på også, og det får lige pludselig et ellers lidt sløjt CV til at leve lidt op.

Så hvis du savner at kunne skrive noget mere på dit CV, bør du blandt andet overveje at lave frivilligt arbejde.

Øger din chance for at få et arbejde

Der er rigtig mange arbejdsgivere, der lægger din ansøgning forrest i køen, hvis de kan se, at du har været engageret i frivilligt arbejde før.

Det viser en god arbejdsmoral og en arbejdslyst, som enhver arbejdsgiver kun vil sætte pris på.

Så det at arbejde frivilligt for en organisation, kan være med til at hjælpe din professionelle karriere, både på kort sigt, men også på den lange bane.

Giver dig et større netværk

Det at være engageret i en frivillig organisation kan også give dig et rigtig stort netværk, som altid er godt at have, uanset om du har brug for hjælp, skal finde et nyt job, mangler et sted at bo eller hvad det nu ellers kan være.

At have et godt netværk med folk, du kan stole på, og som du også kan hjælpe, kan være helt afgørende i mange situationer. Og at lave frivilligt arbejde er en af de bedse måder at opbygge et solidt og bredt netværk.

Få mere erfaring

Frivilligt arbejde er også en rigtig god måde at få en masse erfaring, som du kan drage nytte af senere i livet.

Det kan både give livserfaring, hvis du eksempelvis vælge at arbejde hos nødorganisationer, men det kan også give dig praktisk erfaring, som du kan trække på i din hverdag.

Vælger du eksempelvis at hjælpe med at lave mad i et køkken for ældre, kan du få lært en hel masse om madlavning og få noget praktisk erfaring med at stå i et køkken, hvilket kan være guld værd, hvis du drømmer om at arbejde i et køkken på et senere tidspunkt.

Kom til at arbejde med det du brænder for

At arbejde frivilligt kan også være en nem måde at komme til at arbejde med det, du brænder for.

Har du eksempelvis en passion for musik, kræver det både en masse held, talent og ikke mindst hårdt arbejde for at komme til at arbejde med det.

Men der er intet, der hindrer dig i at vælge at arbejde frivilligt på et spillested. Der er ikke penge i det, men du vil komme til at arbejde med noget, som du brænder for, uden at skulle tage en uddannelse eller et kursus først.

Lær fra dine idoler

Frivilligt arbejde behøver ikke at foregå i en organisation. Det kan også bare være at arbejde gratis for en person, du ønsker at lære noget af.

Er der nogle personer, du ser op til, og som du ved, du vil kunne lære en masse af at være sammen med, kan du eventuelt undersøge muligheden for at arbejde gratis for dem.

Det er ikke sikkert, at arbejdet bliver særligt spændende, men det kan give dig direkte adgang til at plukke fra deres hjerne og lære en masse, som du ellers ikke ville have haft adgang til.

Derfor bør du overveje at lave frivilligt arbejde
Derfor bør du overveje at lave frivilligt arbejde