3 kunstneriske teambuildingøvelser I kan lave

3 kunstneriske teambuildingøvelser I kan lave

Har du lyst til at sende dit team på en lidt anderledes teambuildingøvelse, hvor det ikke nødvendigvis handler om at kravle højt op i et træ eller bygge en tømmerflåde, kan det være, at du skal sende holdet på en kunstnerisk teambuildingøvelse i stedet for.

En kunstnerisk teambuildingøvelse har nogle andre kvaliteter end så mange andre øvelser. Her er der fokus på kreativiteten, hvor der også er plads til udvikle samarbejde, koncentration og opfindsomhed. Mange vil have godt af at prøve en kunstnerisk teambuildingøvelse.

Lav kunstværker

Det er nok ikke sikkert, at jeres kunstværker bliver en del af kunstindeks Danmark, men det er heller ikke det vigtige i denne sammenhæng. Der er mange måder at lave kunstværker på, og derfor er det også en rigtig god øvelse for både samarbejde og kreativitet at bruge kunsten som en teambuildingøvelse.

Lederen af kurset bestemmer, om der skal være rammer for værket, værktøjet eller materialerne, eller om der er helt frie rammer til at lave lige netop det værk, deltagerne har lyst til at lave. Lav gerne værkerne i hold, så team-delen er en del af øvelsen.

Croquis tegning

En, for mange, grænseoverskridende øvelse kan være at tegne eller male croquis. Kunstformen hvor du tegner eller maler et eller flere nøgne mennesker, der står foran maleren eller malerne. Det er de færreste, der rent faktisk har prøvet det før, men de fleste føler, at det har været en rigtig god og sjov oplevelse, når de først har prøvet det.

I starten kan det virke en smule fjollet, men når alle først står og koncentrerer sig, begynder alle at fokusere på opgaven og arbejder på at lave det smukkeste kunstværk, de overhovedet kan. Det kan også være en god kunstnerisk teambuildingøvelse, I kan kaste jer over.

Skriv et digt eller en sang

Den sidste kunstneriske teambuildingøvelse, I kan kaste jer over, er at prøve at skrive et digt eller at skrive en sang. Det kræver ikke lige så mange remedier som at male eller at lave øvrige kunstværker, men det kan stadig være en sjov og anderledes opgave at sætte et team til at lave.

Det  behøver ikke at være storslået som Piet Hein eller Klaus Rifbjerg, men det er heller ikke noget, der bare lige skal overstås på et par minutter for at komme hurtigt videre. Der må gerne være krav til det endelige resultat.

Mange forskellige teambuildingøvelser

Der findes jo mange forskellige former for teambuildingøvelser. Dette er bare et lille udpluk, og det kan evt. være en fordel at lægge dem sammen med andre former for øvelser, så det ikke alle sammen bliver kunstneriske øvelser, som dit team skal kastes ud i.

Det kan være en rigtig god idé at få en professionel til at stå for øvelserne, hvis du ikke har mulighed eller kapacitet til det selv. En professionel har som regel mange års erfaring, og vedkommende kan skræddersy et godt forløb, der passer lige netop til jeres ønsker og behov for sådan en dag.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.