3 teambuilding øvelser dit team kan bruge

3 teambuilding øvelser dit team kan bruge

Leder du et team, og vil du gerne have, at det team bliver bedre til at arbejde sammen, kan du her lade dig inspirere af en række teambuilding øvelser, som fremmer den personlige præstation og får en gruppe til at arbejde bedre sammen.

Et team er kun lige så stærkt, som det svageste led, derfor gælder det også om at få alle med på vognen, når du skal invitere til teambuilding i den nærmeste fremtid.

1 – Hold en tale foran hinanden

Den første øvelse vi kommer ind på, er at dit team skal øve sig i at præstere foran hinanden – eksempelvis ved at holde en tale. De fleste mennesker er bange for at tale foran fremmede, og derfor er det akkurat også lige så essentielt, at det er noget, vi øver os på. Hvis vi kan tale foran hinanden, føler vi os trygge ved hinanden.

Der behøver ikke at være nogen regler for talen. Det kan tages fra en konfirmationstale skabelon, en bryllupstale skabelon, eller det kan komme direkte fra hjertet, uden at der er forberedt noget på skrift på forhånd.

2 – Stol på hinanden

Som team er det også vigtigt, at I stoler på hinanden. I skal have hinandens ryg, og holdet skal kunne stole på, at når der er blevet lavet en aftale, bliver den overholdt. Der findes en lang række forskellige øvelser inden for lige netop dette område, som du kan bruge.

En af de øvelser kan blandt andet være, at en person skal lade sig vælte bagover, for så at stole på at en anden person eller to personer står klar til at gribe. Det kan også foregå i par, hvor en skal have bind for øjnene, mens en anden guider vedkommende gennem en bane eller gennem forhindringer.

3 – Samarbejdsøvelser

Det sidste bud på en teambuilding øvelse, I kan kaste jer over, skal være med til at fremme samarbejdet. Det kan eksempelvis være større hold, hvor der er flere, der skal være med til at hjælpe hinanden gennem en bane eller gennem forhindringer.

Det må gerne være øvelser, der giver deltagerne en smule udfordringer, og som sætter dem under pres, så de virkelig kan lære at samarbejde ordentligt. Der findes en god bunke forskellige samarbejdsøvelser på nettet, som du kan kaste dig over, og som du kan vælge at lade dig inspirere fra, når du skal sætte dit eget kursus sammen.

Et godt team skal rystes sammen

Et godt team skal lære hinanden godt at kende. De skal føle sig trygge ved hinanden, og de skal kunne stole på hinanden. De skal være ærlige overfor hinanden, og de skal kunne sige det, hvis der er en udfordring eller et problem under opsejling.

Der er selvfølgelig mange måder at ryste et hold sammen på, så det her er selvfølgelig kun et lille udvalg af de muligheder, du har at gøre godt med, hvis du skal lede og drive et team til at fungere godt sammen. Ellers kan du også altid finde på dine egne metoder.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.