Den mest børnevenlige streaming-udbyder på markedet

Den mest børnevenlige streaming-udbyder på markedet

Streaming er et forholdsvist nyt begreb, der blomstrer op og praktisk talt dominerer alt indenfor internettet i vores digitale tidsalder.

Når du streamer forbruger du et produkt på samme tid med at dette bliver leveret til den computer, telefon eller tablet, du udnytter produktet på.

For at blive lidt mere konkret streamer du en sang, så snart du trykker play på din smartphone. Sangen streames fra en server på nettet til din telefon, i det sekund, du lytter til sangen.

Forskellen på at downloade en sang og at streame en sang er, at når du downloader den, lagrer du den på din computer eller telefon. Du får den ind på harddisken og bruger plads på den. Når du streamer, bliver sangen ikke på din computer, den findes stadig kun ude på internettet. Dette er en af de helt store grunde til, at streaming er blevet på populært – det er uforpligtende og let tilgængeligt, fordi vi ikke ”binder” os til det, vi gerne vil forbruge på internettet.

De forskellige slags streaming-tjenester

Det er nærmest blevet obligatorisk for os danskere at abonnere på en eller flere streaming-tjenester. Ofte indgår det også i telefon-, internet- eller tv-abonnementer. Viaplay, HBO, Netflix, TV2 Play er nogle af de mest populære streaming-tjenester lige nu.

Der er også blevet lavet en streaming-tjeneste særligt designet til børn. Den hedder SF Kids Play.

SF Kids Play

SF Kids Play er en streaming-tjeneste som har børn og børnefamilier som målgruppe. Det er i virkeligheden det samme som Netflix og HBO, bortset fra at ALT indholdet er udvalgt særligt til de mindste i familien. Dette kan være meget betryggende for mange forældre. Der findes mange film og serier på de almindelige streaming-tjenester, der bestemt ikke er børnevenlige, og hvis lillebror sidder alene foran fjernsynet med fjernbetjeningen i hånden, mens mor og far laver mad, kan han nemt ende med billeder på skærmen, der på ingen måde er egnet til hans alder.

SF Kids Play prøver altså at komme forældrene i møde ved at indsnævre sit indhold, så man intet har at frygte, når børnene sidder alene foran skærmen.

Fordele ved SF Kids Play

Ud over at have børnevenligt indhold, rækker SF Kids Play hånden ud til forældrene på mange andre måder.

Eksempelvis er der en funktion på tjenesten, der hedder tidsstyring. Dette går hånd i hånd med konceptet ”skærmtid”, som er indført i mange børnefamilier.

Ved hjælp af tidsstyring kan forældrene på forhånd indkode hvor længe barnet kan bruge streaming-tjenesten. Dette betyder, at hvis lillebror har siddet og set tegnefilm i en time, og tidsstyringen er sat til netop det, slukker programmet per automatik.
Denne funktion kan hjælpe forældre i en stresset hverdag, hvor det er lidt for nemt bare at placere børnene foran fjerneren, hvis man lige har brug for fred og ro til at lave aftensmaden eller hjemmearbejdet, og man pludselig opdager, at der er gået tre timer.

En anden meget behjælpelig funktion er, at man kan fravælge automatisk afspilning af næste afsnit i serien.

Vi kender alle selv følelsen af at have tænkt, ”Jeg ser bare lige ét enkelt afsnit”, og så fordi computeren selv afspiller det næste, og det næste, og det næste, har man pludselig set serie i flere timer.

Du kan læse om flere fordele ved SF Kids Play på https://www.tv-streaming.dk/tv/sfkidsplay/.

SF Kids Play er i virkeligheden som sendt fra himlen, fordi nutidens generation af børn bruger langt mere tid foran skærmen, end hvad godt er. Ifølge nordicparenting.dk burde et barn fra 2-5 år maksimum sidde foran skærmen én time om dagen – med SF Kids Play bliver denne målsætning en del lettere at efterleve.

Den mest børnevenlige streaming-udbyder på markedet
Den mest børnevenlige streaming-udbyder på markedet

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.