Sådan får du nemt internet i sommerhuset

Sådan får du nemt internet i sommerhuset

Har du et sommerhus, men har du endnu ikke fået installeret en eller anden form for internet der, er det heldigvis ikke så teknisk at få gang i. Der er flere forskellige løsninger, du kan vælge at kaste dig over, og vi kommer ind på nogle af dem her.

Del data fra din mobil

Den første løsning er at bruge den data, du har med i dit mobilabonnement. Der er mange, der efterhånden har rigtig mange GB data i deres mobilabonnement – ja, måske endda fri data – og så er det jo oplagt at bruge mobilen som hotspot, hvis du eksempelvis skal på nettet på din Macbook.

Der er dog nogle ulemper her, da det kan være langsomt internet, det kan være ustabilt, og hvis du ikke har fri data, kan du hurtigt mangle data til sidst på måneden, hvis du har brugt det hele på at streame Netflix serier.

Mobil bredbånd

En anden løsning, som også gør brug af det mobile datanet, er mobil bredbånd. Her kan du, ligesom med et mobilabonnement, både få begrænset og ubegrænset mængder af data. Hvis du skal bruge nettet meget, eller hvis du ikke vil være bange for at løbe tør for data, kan du med fordel vælge ubegrænset mobil bredbånd.

Mobil bredbånd kan være en rigtig god løsning, da du kan tage det med dig overalt, og det er nemt for flere enheder at tilslutte sig. Så det kan være værd at overveje, hvis du vil have nem adgang til nettet.

Almindeligt bredbånd

Hvis der er et telefonstik eller lignende i huset, kan det lade sig gøre for dig at få bredbånd via dit telefonstik. Det er den mest stabile og hurtigste forbindelse, du kan få, så det kan være en god løsning, hvis du vil have en god forbindelse.

Ulempen ved denne løsning er, at du så også formodentlig kommer til at betale for kablet net i løbet af resten af året, hvor du ikke bor i sommerhuset. Så du kan betale for seks måneder, hvor du egentlig ikke er der. Derfor kan mobilt bredbånd måske være en mere fleksibel løsning, da der ingen kabler er, og du godt kan finde løsninger med en enkelt måneds opsigelse.

Lokale internetleverandører

Det kan også være, du har mulighed for at finde dig en mindre, lokal internetleverandør, der kan komme ud og sætte en antenne op på dit sommerhus, som du kan få internet igennem.

Det er ikke nødvendigvis den billigste løsning, men det kan også være rart at få leveret bredbånd fra en lokal leverandør, så du ikke skal snakke med hundrede forskellige supportmedarbejdere, hvis du har behov for hælp, eller hvis der er problemer med nettet.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.