Tips til at transportere din kat i bilen

Tips til at transportere din kat i bilen

Har du en kat, og vil du gerne give den en så behagelig køretur som overhovedet muligt, når den skal med i jeres lille bil for første gang, har vi her et par gode råd til dig.

Der er en række ting, du nemlig bør skrive dig bag øret, inden du kaster dig ud i at køre rundt med din kat i din bil.

Find den rette transportboks

Først og fremmest skal sikkerheden naturligvis være i top, så der hverken sker din kat, dig selv eller andre passagerer noget under turen.

Derfor er det vigtigt, at du investerer i en solid transportboks, som er godkendt til transport af dyr. Disse bokse koster et par hundrede kroner, og det er nødvendigt, hvis du vil give din kat en sikker tur.

Du kan nemt og hurtigt bestille en transportboks over nettet, hvis du ikke allerede ejer en. Du kan også tage i din nærmeste butik med dyretilbehør og købe en boks.

Lad din kat vænne sig til boksen inden turen

Når du har fået købt den perfekte boks til turen, er det en rigtig god idé at lade din kat vænne sig til boksen, inden I skal ud og køre.

Lad boksen stå i hjemmet, og lad den gerne stå åben, i flere dage op til selve turen skal finde sted.

På den måde har din kat mulighed for at gå rundt og snuse til den, gå ind og ud af den og generelt vænne sig til selve boksen.

Dermed bliver det ikke lige så ubehageligt for den at være indelukket derinde, når I først skal ud og køre.

Udstyr boksen med et håndklæde

Din kat kan godt blive nervøs, når den først bliver lukket inde i selve boksen. Men den kan også sagtens tisse eller mere inde i boksen, hvis du lader den stå åben i et par dage op til.

Derfor er det en rigtig god idé hele tiden at have boksen udstyret med et håndklæde, så du nemt kan skifte det, hvis din kat skulle blive trængende derinde.

Sørg gerne for at lægge et rent håndklæde derind på dagen, hvor I skal ud og køre. Og hav også gerne et ekstra et med på turen, så der kan komme et nyt et derind, når turen gå hjemad igen.

Spænd transportboksen korrekt fast

Når du har fået din kat ind i selve boksen på dagen for turen, er det vigtigt, at du får spændt den korrekt fast i din bil.

Dette gøres ved hjælp af sikkerhedsselen. Sørg altid for at spænde din transportboks fast med sikkerhedsselen i bilen, så der ikke er risiko for, at boksen vælter under kørslen.

På den måde undgår du også at komme til at slippe hænderne fra rattet, hvis boksen lige pludselig skulle vælte. Spænder du boksen fast med en sele, bør der ikke være nogen risiko for, at den vælter. Og boksen vil ikke bevæge sig, hvis du skulle dreje skarpt eller bremse hårdt op.

Giv katten tid til at hvile sig efter turen

Når I så endelig er kommet hjem igen efter den lange eller korte køretur, er det en rigtig god idé at lade din kat få tid til at hvile sig. Det har formodentlig været en stressende og nervøs tur for den, og derfor har den fortjent noget tid til at komme sig.

Nu burde du være klædt godt på til at skulle ud og køre med din kat for første gang. Det vigtigste er sikkerheden, så sørg altid for, at den er i orden, inden du bevæger dig ud i at køre med din kat i bilen.

Tips til at transportere din kat i bilen
Tips til at transportere din kat i bilen

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.