Træn din taktiske og strategiske sans med kortspil

Træn din taktiske og strategiske sans med kortspil

Når du er på teambuilding med kolleger, venner, sportsholdet eller andre, gælder det ofte om at udvise både taktisk og strategisk sans for at kunne løse de opgaver, der venter. For det fleste gælder det imidlertid, at det ikke er noget, man bruger tid på i hverdagen. Heldigvis behøver du hverken forhindringsbaner, teambuilding-instruktører eller andet for at træne disse sanser – det eneste, du behøver, er en internetforbindelse.

Hjerterfri – taktisk og strategisk kortspil online

Der findes masser af gode spil online; lige fra mahjong til syvkabale. Når det gælder strategi og taktik, vil vi imidlertid fremhæve hjerterfri. Hjerterfri går ud på, at du spiller mod tre andre modstandere. Hver især gælder det om at få så få point som muligt.

Som navnet hjerterfri også antyder, så gælder det om at undgå at vinde stik med hjertere i. Et stik vindes, hvis du er den spiller, der har smidt det højeste kort i den spillede kulør i en given hånd. Man skal altid spille kort i samme kulør så længe, det er muligt, men løber man tør for en kulør, skal man så spille en anden kulør i stedet. Her kan du så spille hjerter, og dermed give point til dine modstandere.

Hver hjerter tæller for 1 point, og derudover tæller spar dame for 13 point. Det gælder dermed om at undgå at få disse kort – og det er her, det taktiske og strategiske spil starter.

Hvem har hvad – og hvad skal du spille?

Det taktiske islæt i spillet går dels på at regne ud hvilke kort, dine modstandere sidder med. Det er derfor en god idé at forsøge at huske kortene. Derudover skal du hele tiden også tænke over, hvem du helst vil tildele point. Hvis der er en spiller, der er foran dig, kan det f.eks. give mening at rotte sig sammen med de andre for at forsøge at tildele flere point til denne spiller, så vedkommende ikke ender med at vinde.

Derudover kan du – hvis du får alle hjerter og spar dame i samme runde – få 0 point, og samtidig tildele 26 point til hver af de andre. Der er derfor også et strategisk og taktisk element i at beslutte, hvordan du griber en given hånd an på baggrund af de kort, du har fået.

Øvelse gør mester

Hvis du synes, at du kunne blive bedre til strategi og taktisk snilde, inden det næste teambuilding-event melder sig, så prøv at give hjerterfri en chance. Det vil uden tvivl gøre det nemmere for dig at indstille dine tanker mere strategisk og taktisk, når først teambuilding-eventet er i gang.

Træn din taktiske og strategiske sans med kortspil
Træn din taktiske og strategiske sans med kortspil

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.