Der er mange fordele ved at være medlem af en A-kasse

Der er mange fordele ved at være medlem af en A-kasse

Det er vigtigt, at være medlem af en A-kasse. A-kassen sikrer dig økonomisk bistand i tilfælde af, at du skulle blive arbejdsløs. Dette er en stor lettelse for alle, da du ikke skal bekymre dig om fremtiden i tilfælde af fyring. I mange tilfælde kan du have A-kasse og fagforening samlet et sted. Nogle A-kasser og fagforeninger er tilknyttet bestemte arbejdsområder. Det vil sige, at sygeplejersker f.eks. har deres egen A-kasse, imens dyrlæger har en anden. Hvis du ikke allerede er medlem af en A-kasse, så bør du gøre det nu. Det tager ikke lang tid at melde sig ind og koster ikke meget om måneden.

Bliv medlem

A-kassen sørger for, at du får udbetalt dagpenge i tilfælde af ledighed. Dette er en væsentlig større indtægt i forhold til at modtage kontakthjælp. Hvis du ikke er medlem af en A-kasse og bliver ledig, så får du kontanthjælp. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit arbejde, så kan du få hjælp af A-kassen. Der sidder en masse dygtige eksperter, som hellere end gerne vil hjælpe dig. Du kan bl.a. få hjælp til krav, regler og love indenfor arbejdsmarkedet samt i tilfælde af sygdom. Det er også muligt at få booket et møde med en fra A-kassen. Hvis du står i et dilemma og ikke ved hvordan du skal forholde dig, så hjælper de gerne.

A-kassen er på din side

Der findes mange forskellige slags A-kasser på markedet. Det er ikke sikkert at du kan finde en A-kasse der matcher dit fag. Heldigvis findes der virksomheder, som tager imod alle slags fagfolk. Hvis du arbejder indenfor business så er CA og A-kassen et godt valg til dig. Denne virksomhed kan varetage alt indenfor dit fag og er dermed de bedste fagfolk at spørge til råds. Det er vigtigt, at medlemmerne kan føle sig trygge når de har noget på hjertet. Ingen spørgsmål eller tanker er dumme. De ansatte hos A-kasserne har tavshedspligt, og videregiver dermed ikke information til arbejdsgiver. Ifølge statistikker føler de fleste af os sig sikre hos A-kassen. Når du først har snakket med dem en gang, så tør du også at kontakte dem igen.

Sådan kan A-kassen hjælpe dig

Hvis du er ledig kan A-kassen hjælpe dig med at komme på rette vej. Mange af os danskere mister modet efter en fyring. Det gælder om at komme op på hesten igen. Du kan få hjælp til at skrive ansøgningen, til CV`et eller til hvordan du skal tackle en jobsamtale. For at få dagpenge skal du som ledig opfylde nogle krav. Du skal f.eks. ansøge om job et bestemt antal gange om ugen. A-kassen kan give dig en masse gode redskaber. Derfor anbefales det, at du bruger dem så meget som muligt. Nogle A-kasser samler folk der er ledige. På denne måde kan du snakke med folk i samme situation som dig selv. Nogen finder nye bekendtskaber, imens andre kan bruge hinanden i forbindelse med at skrive jobansøgningen.

Hvis du gerne vil bruge din ledighedstid fornuftigt, så kan du komme på forskellige kurser. Du kan vælge kurser der vedrører dit arbejde. På denne måde bliver du endnu mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Dette er med til at øge dine chancer for at få et nyt job.

Der er mange fordele ved at være medlem af en A-kasse
Der er mange fordele ved at være medlem af en A-kasse

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.