Har du styr på det der med a-kasser?

Har du styr på det der med a-kasser?

Der er rigtig mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse. Til gengæld er der ikke nogle gode grunde til at lade være. Jovist koster det noget at være medlem, men det lille beløb er guld værd, når du pludselig står uden arbejde og indtægt. Se det som en form for livline, som sikrer dig, mens du bestiger et bjerg. Falder du, så er du stadig sikret.

Forskellige faktorer spiller ind, når det gælder valg af a-kasser

Der er mange forskellige muligheder, når det gælder a-kasser. Det kommer også helt an på, hvor du er i dit liv. Faktorer, der spiller ind, er ting som:

  • Din alder
  • Din beskæftigelse
  • Din indtægt

Bliv gratis medlem af a-kasser som studerende med 1 år til studiets udløb

Tager vi eksempelvis udgangspunkt i studerende, så er det muligt at blive gratis medlem af en a-kasse hos CA. Kravet er blot, at du melder sig ind, inden der er et år til endt uddannelse. Du kan også melde sig ind senest 14 dage efter uddannelsen slut, men så får du den berømte karensperiode. Det betyder, at du ikke kan få udbetaling i den første måned, hvor du er medlem.

Bemærk at der kan være nogle særlige regler, hvis du er over 30 år, når du afslutter din uddannelse. Du kan blive medlem på alle tidspunkter i livet. Det vil sige om du er studerende, om du er i job eller om du er arbejdsløs.

Bliv klædt på til at indtage arbejdsmarkedet med den rette vejledning

CA skiller sig lidt ud fra andre a-kasser, da der her fokuseres meget på at gøre dig godt rustet til arbejdsmarkedet. Du kan altså få en karrierepartner, som hjælper dig på ved med forskellige spørgsmål, som du måtte have. Det er en person, som hjælper dig med din jobsøgning. Du kan også få hjælp til at forbedre dit CV og skrive jobansøgninger. Der tilbydes også jobcafé og meget andet, som kan være relevant i forhold til at få tilknytning til arbejdsmarkedet og skabe de rette forbindelser.

Det er en meget moderne a-kasse, hvor stort set alt kan foregå elektronisk. Det er derfor meget nemt for dig at gå ind og rette i dine oplysninger såsom jobstatus osv.

Få a-kasse og fagforening i samme løsning

En anden type af a-kasse er Krifa. En fordel ved denne a-kasse er, at den også omfatter fagforening. Dette er ikke et påtvunget tilvalg, men noget, du kan vælge til eller fra. Her kan du altså mere eller mindre skræddersy din egen sammensætning og vælge til eller fra, alt efter hvad der passer til netop dit behov.

Selvstændige kan også være medlem af a-kasser

Selvstændige kan også være medlem her. Der er dog nogle særlige specifikationer i forhold til, at du som selvstændig får en karensperide på 3 uger, hvis du selv vælger at lukke din virksomhed ned. Går du konkurs, så er karensperioden dog nede på 1 uge.

Få gode rabatordninger på advokater og andet gennem din a-kasse

Samtidig medfølger der nogle brugbare rabatordninger. Vi får højst sandsynligt alle brug for en eller anden form for juridisk rådgivning gennem vores liv. Det kan være med hensyn til lejekontrakter, ægteskabspagter og mange andre ting. Her kan du altså få nogle særdeles gode rabatter på advokathjælp, hvis du er medlem af Krifa, ligesom der er mange andre goder og rabatordninger knyttet til.

Har du styr på det der med a-kasser?
Har du styr på det der med a-kasser?

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.