Derfor er god søvn vigtig - især for frivillige

Derfor er god søvn vigtig – især for frivillige

At udføre frivilligt arbejde kræver stort engagement, stor ihærdighed og motivation. Som frivillig stiller man sig selv til rådighed for alt slags arbejde med en større mening, og frivilligt arbejde er fuldstændig essentielt i samfundet. Det er på den måde enormt vigtigt, at man passer på sig selv som frivillig, så man ikke risikerer at brænde ud eller miste energien. For selvom man kan opleve en stor personlig glæde ved at yde frivilligt arbejde, kan man også nogle gange trænge til en pause fra det. Her er søvn et nøgleord, for det er ved hjælp af god søvn, at vi kan tanke energi op til den følgende dags frivillighed.

Frivillighed

Vores samfund bygger på en masse dygtige og ihærdige ildsjæle, som holder gang i især de kulturelle aktiviteter og tilbud. At være frivillig bygger på en stærk overbevisning om, at det arbejde, man udfører, har en stor værdi i samfundet og er noget, som mange mennesker kan få glæde af. Mange frivillige trænger ikke til mere belønning end netop den kendsgerning. Det er dog alligevel vigtigt at passe på sig selv, sin krop og sine behov som frivillig, og hvis man kender en, der yder frivilligt arbejde, kan man med fordel støtte denne person ekstra meget. For nogle gange kan det godt føles utaknemmeligt eller hårdt hele tiden at tænke på andre mennesker, og så kan man som frivillig godt trænge til selv at blive forkælet en smule. Denne forkælelse kan se ud på mange måder; ved hjælp af gaver, lækker mad, små overraskelser eller blot selvforkælelse.

Den gode søvn

At prioritere sin søvn er det bedste man kan gøre for sig selv og sin krop. Vi kan ikke fungere uden søvn, og det er svært at få dagligdagen til at hænge sammen, hvis man lider af søvnproblemer. Især som frivillig er det vigtigt at tage hensyn til sin søvn og gøre alt for at opbygge en god, stabil og effektiv søvnrytme. Det er meningen, at man skal føle sig frisk og udhvilet, når man vågner. Mange frivillige sover i forbindelse med projekter og aktiviteter ikke i deres egen seng, men derimod på dårlige madrasser, liggeunderlag og sofaer. Dette kan påvirke ens søvn meget negativt, samt have indflydelse på ens præstationer som frivillig. Hvis man ofte er på farten i forbindelse med frivilligt arbejde, kan det være en rigtig god idé at investere i en foldemadras, som passer godt til ens behov og sikrer en god søvn. På den måde vil man kunne vågne om morgenen og føle sig frisk og udhvilet, samt klar til endnu en dags frivillighed. Foldemadrasser kan være netop det, der gør hele forskellen for dig, som er frivillig, og fra tid til anden ikke har din egen seng i nærheden.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.