Derfor skal du have en lang løbetid på dit lån

Derfor skal du have en lang løbetid på dit lån

Har du ikke prøvet at låne penge før, og er du helt ny inden for denne verden, er løbetid måske ikke lige et ord, der ringer en klokke. Men det er nu et udtryk, der er meget godt at kende til, og kende konsekvensen af, hvis du skal i gang med at låne penge for første gang. For løbetiden kan have en rigtig stor betydning for den samlede pris på et lån. Sammen med renterne er løbetiden med til at afgøre, hvor dyrt et lån kan blive for dig at tage.

Her kommer vi til at kigge på fordelene ved at tage en lang løbetid på dit lån. Men til at starte med begynder vi lige fra starten – nemlig med at se på, hvad løbetiden overhovedet er, og hvorfor den er så vigtig for dit lån, når du skal til at låne penge.

Hvad er en løbetid på et lån?

Løbetiden på dit lån er den tid, du aftaler med låneudbyderen, du vil betale tilbage. Så hvis du nu har en løbetid på dit lån på fem år, vil det altså sige, at du får en aftale med udbyderen om, at du betaler en lille del, hver måned, i fem år tilbage til udbyderen. Når de fem år så er gået, og du har overholdt dine betalinger, er lånet betalt af.

Derfor er det også altid vigtigt at notere løbetiden på dit lån, når du skal i gang med at ansøge om lån.

Kan jeg selv vælge løbtid på lånet?

Om du kan vælge løbetiden på dit lån, kommer helt an på, hvor du vælger at få lånet henne. For hos nogle udbydere er det helt op til dig selv at vælge, hvor lang eller hvor kort en løbetid der skal være på lånet. Men hos andre er det fastsat på forhånd.

Og hos de udbydere, hvor det er fastsat på forhånd, er den som regel kun på et par måneder. Det vil sige, at du kun har et par måneder til at betale hele lånet tilbage. Hos de udbydere, hvor du selv kan vælge, er det ofte, at du kan vælge helt op imod 96 måneder eller mere til at afdrage i. Lån penge nu online, hvis du har brug for et lån i en fart.

Fordelene ved at vælge en lang løbetid på et lån

Men hvis vi skal kigge lidt på fordelene ved at vælge en lang løbetid på dit lån, så er det først og fremmest, at du kan dele betalingen op i mange rigtig små bidder. På den måde kan det blive meget mere overskueligt for dig at betale lånet af, da du ikke skal kæmpe med en enorm høj månedlig ydelse på dit lån, som nemt kan blive konsekvensen af en meget kort løbetid.

Med en lang løbetid bliver det for mange meget mere overskueligt at låne penge, fordi de ikke skal lægge flere tusinde kroner til side hver måned for at kunne afdrage på lånet. Så kan det godt været, at den samlet pris i sidste ende bliver lidt højere på grund af renterne, men hvis du til gengæld har haft en mulighed for at kunne afdrage realistisk, er det jo klart at foretrække frem for at stå med et minus på et par tusinde hver måned i en kort periode på grund af en for kort løbetid.

Derfor skal du have en lang løbetid på dit lån
Derfor skal du have en lang løbetid på dit lån

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.